Munkaruha ismertetők

Munkaruházat választás? Többé nem probléma!

A legmegfelelőbb munkavédelmi ruhadarabok megvásárlásakor számos tényezőt kell figyelembe venni. Nincs ez másképp a munkáskabátok, mellények kiválasztásánál sem. Munkáskabát választási- kisokosunk azoknak szól, akik döntöttek már rosszul, és legközelebbi alkalommal nem szeretnének újból hibát véteni, illetve azoknak is, akik nemrég fejezték be szakiskolai tanulmányaikat és legelső vásárlásuk előtt állnak.

Hogyan válasszunk munkásnadrágot?

Korábbi ismertetőnkben már részletesen bemutattuk a munkásnadrágok különböző típusait, a különböző modellek egyedi jellegzetességeit. A Majsi Munkaruha Webáruház meghatározó terméke a saját gyártású klasszikus munkanadrág, mely szinte minden típusú munkára megfelelő választás lehet, a kertésznadrág pedig újra népszerű termék lett a sokoldalú használhatósága miatt. Bár egy munkára befogott nadrágnál a praktikum és a kényelem az elsődleges szempont, mégis látható a trend és az időszakos változás az egyes típusok népszerűségében. De mi alapján döntsük el, hogy a derekas nadrág vagy kertésznadrág a legmegfelelőbb számunkra? A választás bár nem könnyű, de nem ördöngösség. Így ebben a cikkünkben a legalkalmasabb munkásnadrág kiválasztásában szeretnénk segíteni.

2020.12.07 10:00
Munkásnadrág ismertető

A munkásnadrág egy munkaruha webshop alapvető terméke. A webáruházunkban megvásárolható munkaruhák ára a jó minőségük mellett is rendkívül kedvező, amely szintén a kínálatunkban megtalálható munkásnadrágok jellemzője. Néhány ezer forintért megvásárolható egy olyan kényelmes munkásnadrág, amelyet akár sok-sok éven keresztül is lehet a munkában hordani, de tartósságuk természetesen nagyban függ a használatuk intenzitásától is. A strapabíró, sok célra használható munkanadrágok népszerűségében valószínűleg hamarosan egy nagyobb ugrás lesz tapasztalható, amint a vásárlók felfedezik maguknak ezt a termékkategóriát.

Téli munkáskabát vásárlás

Téli munkáskabát használatával a kinti munkavégzés fagypont alatt, vagy annak közelében is könnyebben és kényelmesebben végezhető anélkül, hogy garantáltan megfáznánk a hideg időben. A jó téli bélelt munkáskabát nem csökkenti a dolgozó mozgékonyságát, viszont melegen tartja és számos praktikus zsebbel is ellátták, amelyek nem csak kezünk melegítésére, hanem a kisebb munkaeszközök és személyes tárgyaink tárolására is használhatóak. Bizonyos téli munkaruhák fényvisszaverő résszel is fel vannak szerelve. A munkáskabát kiválasztása mindig a vevő igényeinek megfelelően történjen. Az alábbi cikkben egy gyors áttekintést nyújtunk a téli munkáskabátok fejlődéséről.

2020.10.26 10:00
Színes textil szájmaszk

A színes textil szájmaszk sajnálatos módon itthon is a városi ember stílusának részévé vált 2020-ban. Használatát nem csak a pandémia indokolja, Ázsia egyes részein már évtizedek óta hordanak az emberek szájmaszkot a vírusok és a magas légszennyezettség következményeinek enyhítésére. A színes mosható maszk és színes textil szájmaszk divatos megjelenést kölcsönöz a viselője számára, ugyanakkor a szürke társaihoz hasonlóan biztosít alapszintű védelmet.

Hallásvédelem: a hallásvédő fültok használata

Decibel, zajártalom, foglalkozási megbetegedés… ismerősen hangzó fogalmak, de mit is jelentenek, miért is fontosak tulajdonképpen? Mik azok a fülvédő eszközök és miért fontos a hallásvédelem, a hallásvédő fültok használata? Ismertetőnkben mindezek tisztázása mellett a hallásvédelem fontosságára szeretnénk a figyelmet felhívni.

Fehér ruhák gasztronómiai használatban

A fehér ruhák összefoglaló néven általában az egészségügyi és gasztronómiai munkaruházat, illetve a konyhai ruházat ruhadarabjait értjük. Az ezeken a munkaterületeken végzett munka ugyanis sokféle anyag felhasználását is szükségessé teszi, mindezt ráadásul a tevékenységek viszonylagos gyors elvégzése közben. Gondoljunk a vendéglátásban a vendégek lehető leggyorsabban történő kiszolgálása érdekében végzett folyamatos, gyors munkavégzésre. Ilyenkor is fontos alapruházatunk védelme, vagy a megfelelő munkaruházati darab viselete. Fontos tudni, hogy ezek a munkaruhák is a törvényi előírásoknak megfelelő védőruhák részét képezik.

2020.09.14 10:00
Női munkaruha választás

A női munkaruha és a férfi munkaruha alapvetően nem sokban tér el egymástól. A női munkaruha leginkább a méretezésében különbözik, de a szabásban is lehetnek különbségek és éppen emiatt lesz a nők számára sokkal kényelmesebb viselet. A női munkaruha általában a normál munkaruha minimális módosításával jön létre. Manapság már kevésbé éles a határvonal a női vagy férfi szakmák között, éppen ezért a munkaruhák kicsit eltérő, nőiesebb szabására megnőttek az igények. Bizonyos esetekben a munkaruházati webshop női látogatói a hobbijaikhoz keresnek megfelelő női munkaruhát. Mivel a szakmák között a határvonal elmosódni látszik, és egyre magasabb számban megtalálhatóak a burkoló, villanyszerelő, raktári munkás munkakörök női képviselői is, ezért mindenképpen van létjogosultsága a férfi munkaruhák nőiesebb típusainak is. A női munkaruha választás mára szerencsére nem feltétlenül jelent teljes mértékű kompromisszumot, és nem csak a férfiakra szabott munkaruházatból tud választani egy-egy férfi szakmának tartott munkakör női képviselője.

A szemvédelemről - védőszemüveg munka közben

A munkavédelem előírásai és a munkavédelmi eszközök széles eszköztára szavatolja biztonságunkat munkavégzés közben. Szemünk védelme kiemelt fontossággal bír, így mindenképpen érdemes körültekintően választani a szemvédelmi eszközök széles palettájából. Fontos tehát, hogy gondoskodjunk a szemvédelemről és védőszemüveg munka közben történő használatáról. A legalkalmasabb szemvédő eszköz kiválasztása nem is olyan nehéz feladat, ha pontosan ismerjük azokat a munkahelyi körülményeket és lehetséges veszélyeket, amelyekre fel kell készülnünk szemünk védelmének szempontjából. A megfelelő védőszemüveg megvásárlása előtti döntés megkönnyítésének érdekében ismertetőnkben összegyűjtöttünk pár információt arról, hogy hogyan óvhatjuk meg látásunkat munkahelyi környezetben is.

Munkavédelmi cipő választás

A különböző védelmi funkciót betöltő cipők és bakancsok a munkaruházat elengedhetetlen elemei bizonyos munkakörök esetében. A megfelelő munkavédelmi cipő használatával a láb sérüléseit lehet elkerülni amellett, hogy kényelmes és strapabíró lábbelit hordunk az egész napos munkánk folyamán. A munkavédelmi cipők több csoportba tartoznak attól függően, hogy milyen módon védik a lábat. A munkavédelmi cipő megóvhatja a lábat a leeső súlyokkal szemben, védelmet nyújthat az időjárás viszontagságai ellen, elcsúszás ellen, vagy akár olyan nagyobb sérülés ellen is, hogy a talpát egy éles tárgy átszúrja, és megsebesítse a viselőjét. Ezeket és még sok egyéb védelmi funkciókkal egyes modellek külön-külön, vagy akár egyben is rendelkezhetnek. Ezek alapján a munkáscipő védelmi funkciói az egyszerűbb vízhatlan cipőktől és bakancsoktól az extrém körülményekre tervezett munkavédelmi lábbelikig is terjedhetnek. A munkavédelmi cipő választás éppen ezért nem csak a megfelelő méret és kinézet kiválasztását jelenti, hanem egy kis tervezést is igényel.

Munkavédelmi kesztyű jelölések

A munkavédelmi kesztyű jelölések figyelembe vételével ki lehet választani a számunkra legideálisabb kesztyűt, amely megfelelő védelmet nyújt és megkönnyíti a munkavégzést. A különféle munkavédelmi kesztyűk különféle helyzetekben védik meg a viselőjüket. A kesztyű jelölése egy gyors áttekintést ad a munkavédelmi kesztyű tűrőképességéről, használati területeiről és az ajánlott felhasználási módozatokról. A munkavédelmi kesztyű jelölések idővel szabványosodtak, ezek a szabványos jelölések pedig megkönnyítik azt, hogy az ideális kesztyűt kiválasszuk a magunk, vagy munkatársaink számára. Mielőtt munkavédelmi terméket vásárol, tájékozódjon védőeszközökkel szembeni elvárásokról, cégének előírásairól és kérje ki munaadója, vagy munkavédelmi szakember tanácsát is.

2020.07.06 09:00
A láthatósági mellény

A kereskedelemben kapható láthatósági fényvisszaverő mellények paraméterei is szabvány által meghatározottak, mely konkrétan leírja a fluoreszkáló, fényvisszaverő anyagok milyenségét a ruházaton. Az ismeretes, hogy gyalogosoknak, kerékpárosoknak, kézikocsival közlekedőknek és állatot hajtóknak a KRESZ szabályai szerint lakott területen kívül, valamint éjszaka és korlátozott látási viszonyok mellett kötelező a használata. Gépjárművünkben készenlétben is kell tartanunk egyet, melyet – amennyiben kiszállunk belőle – nekünk is fel kell vennünk a saját biztonságunk érdekében.

Munkavédelmi kesztyű vásárlás

Munkavédelmi kesztyű vásárlása előtt érdemes utánanézni, hogy a kívánt kesztyű megfelel -e az igényeknek. A munkavédelmi kesztyű vásárlás során a kesztyű formája és anyaga mellett más tényezőkre is figyelni kell. A jó munkavédelmi kesztyű megvédi a jó munkáskezet, ugyanakkor nem nehezíti meg feleslegesen a munkát. A rossz munkáskesztyű ugyanakkor kizárólag a munka helyes elvégzésének terhétől védi meg a viselőjét.

Elsősegély doboz vásárlás

Az elsősegély doboz minden autó kötelező kelléke, amelynek hiánya esetén a rendőr meg is büntethet. Az elsősegély doboz és a mentőláda a munkahelyeken is elvárt, de az otthonokban is hasznos lehet. Az elsősegély doboz tartalmazza azokat a felszereléseket, amelyekre egy baleset esetén szükség lehet. Ez lehet közlekedési baleset, vagy egy munkahelyi baleset. De egyszerű példánál maradva, akár az is előfordulhat, hogy valaki otthon elvágja az ujját, ilyen esetben is hasznos lehet egy elsősegély doboz, mely tartalmaz szinte minden alapvető eszközt egy kisebb sérülés ellátásához. Az elsősegély doboz vásárlás lehetősége adott minden felelősségteljes állampolgár számára, a munkahelyi mentőláda vásárlás pedig minden felelősségteljes munkaadó feladata.

Fehér ruhák az élelmiszeriparban

Az élelmiszeriparban nemcsak a dolgozók, de a készülő termékek védelmét is szolgálják a hatályban lévő munkavédelmi előírások. Ez az az iparág ugyanis, ahol a legapróbb szennyeződésből is hatalmas károk keletkezhetnek, ezáltal mind a fogyasztót, mind a termelő vállalatot is megkárosítva. A külföldön már évtizedek óta létező, a magyarországi gyakorlatba is egyre inkább beépülő HACCP rendszer (Hazard Analysis and Critical Points, azaz veszélyelemzés és kritikus ellenőrzőpontok) célja a megfelelő élelmiszer biztonság elérése.

Hasznos ruhadarab a nagy esőben - hosszú esőkabát

A hosszú esőkabát viselésével az esős időben se jelent akadályt a szabadban történő munkavégzés. Amikor az esernyő már kevés, a hosszú esőkabát segítségével elkerülhető, hogy ruhánk átázzon. A hosszú esőkabát bármilyen ruha fölött hordható. Az esőkabát egyik legvonzóbb tulajdonsága, hogy a használata nem foglalja le az egyik kezet. Miközben az esernyő használatához szükség van legalább egy kézre, az esőkabátban akadálytalanul lehet dolgozni. Erős esőben különösen indokolt lehet az esőkabát hosszított változatának viselése, mivel a derékig érő változatok nem védik meg a nadrágot az elázástól és a róluk lecsorgó esőcseppek még inkább eláztatják a nadrágunkat.

Munkavédelmi sisak a fejünk védelmére

A munkavédelem egyik legfontosabb kelléke a védősisak, amely használatával meg lehet védeni a fejet bizonyos sérülésektől. A fej az emberi test legfontosabb testrésze. A munkavédelmi sisak célja a felülről érkező behatások elleni védelem. Ezek lehetnek leeső cserepek, betondarabok, vagy akár az emberre rálógó villanyvezetékek. A különféle veszélyhelyzetek ellen különféle típusú munkavédelmi sisak használata szükséges.

Tartsuk frissen a pékárut lenvászon kenyérzsák segítségével!

Lenvászon kenyérzsák használatával a pékáru egyszerűen frissen tartható. A különféle műanyag szatyrokban aszalódó kenyér, kifli, és zsömle ellenben szörnyűséges változásokon esik át. A különféle kenyérzsákok megelőzik ezeket a változásokat és a pékáru megőrzi a frissességét. A kenyeret, kiflit a megvásárlást követően a kenyérzsákban érdemes eltárolni, hogy a zamata ne vesszen el, ne penészedjen és jóval lassabban száradjon ki. A pékáru tárolásának ideális módja a lenvászon kenyérzsák.

A villanyszerelő cipők és bakancsok előnyei

A villanyszerelő cipők és bakancsok a munkavédelmi cipők speciális kialakítású változatai, melyek használatával csökkenthető az áramütés veszélye. A villanyszerelő cipő nem pusztán az által védi ki az áramütést, hogy a talpa nem ereszti át a magas feszültséget, hanem több módszert is bevet a védelem érdekében. A jó villanyszerelő cipők talpa csúszásmentes, felülete cseppálló, és hajlékony. A villanyszerelő kényelmesen tud mozogni a cipőben, legyen szó akár létrára mászásról, vagy a padláson való munkavégzésről.

Munkavédelmi ruházat villanyszerelőknek

Nemrég keringett egy videó az interneten arról, hogy a tetőjavító munkások egy hatalmas fém létrát tolnak. Az egyik munkás véletlenül nekitolta a létrát a magas feszültségű vezetéknek. A létrának gumi kerekei voltak, így az áramot a munkás vezette a talajba. A baleset okozta áramütés csökkenthető lett volna megfelelő munkaruházat használatával. A megfelelő munkaruha véd az áramütés ellen, vagy csökkenti az áramütés erejét.