Munkaruha ismertetők

Munkásnadrág ismertető

2020.12.07 10:00
Munkásnadrág ismertető

A munkásnadrág egy munkaruha webshop alapvető terméke. A munkaruhák ára a jó minőségük ellenére is rendkívül kedvező. Néhány ezer forintért megvásárolható egy olyan munkásnadrág, amelyet akár sok-sok éven keresztül is hordani lehet. Az ilyen nadrágok népszerűségében valószínűleg hamarosan egy nagyobb ugrás lesz tapasztalható, amint a vásárlók felfedezik maguknak ezt a termékkategóriát.

Téli munkásnadrág

Téli munkásnadrág viselésével a hűvös időben történő kinti munkavégzés hatékonyabbá tehető. A téli munkásnadrág kiválasztása viszont nehezebb, mint a munkáskabát, vagy munkáskesztyű kiválasztása. A téli munkásnadrág elsődleges feladata a hideg elleni védelem, de fontos, hogy olyan szabása is legyen, amely a könnyű mozgást lehetővé teszi a vastagabb anyag ellenére is. Mivel a vastagabb anyag miatt és használatából eredendően a téli időszak miatt is nehezebben szárad, így nem árt, ha gondoskodunk megfelelő mennyiségű váltásról. A száradási idő akár két nap is lehet, így a váltás mindenképpen indokolt.

Kantáros nadrágok

A munkásnadrágok legelterjedtebb változata a kantáros nadrág, vagy más néven kertésznadrág. A kantáros nadrágok általában kemény anyagból készülek. A kantár megakadályozza, hogy a nadrág lecsússzon, miközben nem igényel övet. A kantáros nadrágokon számos zseb található, ahol a különféle kisebb munkaeszközöket el lehet helyezni. A legjobb, ha a kantáros nadrágon található zseb, amely tépőzáras, vagy cipzáras. A kertésznadrág esetenként kapható téliesített változatban is, ahogy a Majsi Munkaruha termékei között is található saját gyártású téli kertésznadrág, amely vastagabb anyagból készül, mint a hagyományos társai.

Szabványos téli munkásnadrág

A téli munkásnadrág egyik nagy csoportja a szabványos téli munkásnadrág, amely általában kék színű. Található még fekete, térdvédős változata is, amelyet építkezéseken is remekül lehet használni. Ezeknek a nadrágoknak az a célja, hogy megóvják a munkást, miközben kúszik, mászik, különféle munkafolyamatokat végez. Egy bizonyos csoportjukat a normál nadrág fölött kell viselni. Egy másik csoportjuk teljes értékű nadrágként használható, ami alá nem kell felvenni normál nadrágot.

 

Munkásnadrág téli munkavégzéshez

 

Az ideális munkásnadrág

A legjobb munkásnadrág vastag. Előfordulhat, hogy hideg időben kell dolgozni, amikor a nadrágnak melegen kell tartani a viselőjét. Az is előfordulhat, hogy a munkakörülmények miatt a nadrágnak védeni kell a dolgozót. A téli munkásnadrágot nyugodtan fel lehet húzni más évszakokban is, amennyiben például egy burkolónak egész nap négykézláb kell kúsznia a járólap lerakása közben. A téli munkásnadrág tehát a munkásnadrág egy olyan változata, amelyet minden kétkezi embernek ajánlott otthon tartania.

Munkás rövidnadrág

Amennyiben nyáron már túl meleg van, a munkás rövidnadrág jelenthet megoldást. A munkás rövidnadrág egy olyan munkásnadrág, amely külsejében megszólalásig hasonlít a teljes hosszúságú munkásnadrágokra. Az egyetlen eltérés a lábának a hossza. A munkás rövidnadrág is tartalmaz zsebeket, és általában egy rugalmas övet. A munkás rövidnadrág általában térdig ér, és a térd része néha tartalmaz egy védőfelületet is, amely egy vékony, párnázott felületet nyújt a térd számára. A lábszár viszont már megfelelően szellőzni tud, illetve a combnak is jut levegő ahhoz, hogy megfelelően szellőzzön.