Munkaruha ismertetők

Munkásnadrág ismertető

2020.12.07 10:00
Munkásnadrág ismertető

A munkásnadrág egy munkaruha webshop alapvető terméke. A webáruházunkban megvásárolható munkaruhák ára a jó minőségük mellett is rendkívül kedvező, amely szintén a kínálatunkban megtalálható munkásnadrágok jellemzője. Néhány ezer forintért megvásárolható egy olyan kényelmes munkásnadrág, amelyet akár sok-sok éven keresztül is lehet a munkában hordani, de tartósságuk természetesen nagyban függ a használatuk intenzitásától is. A strapabíró, sok célra használható munkanadrágok népszerűségében valószínűleg hamarosan egy nagyobb ugrás lesz tapasztalható, amint a vásárlók felfedezik maguknak ezt a termékkategóriát.

Téli munkásnadrág

Téli munkásnadrág viselésével a hűvös időben történő kinti munkavégzés hatékonyabbá tehető. A megfelelő téli munkásnadrág kiválasztása viszont nehezebb, mint a munkáskabát, vagy munkáskesztyű kiválasztása. A téli munkásnadrág elsődleges feladata a hideg elleni védelem, de fontos, hogy olyan szabása is legyen, amely a könnyű mozgást lehetővé teszi a vastagabb anyag és az esetleges bélés ellenére is. Mivel a vastagabb anyag és használatából eredendően a téli időszak miatt nehezebben is szárad, így nem árt, ha gondoskodunk megfelelő mennyiségű váltásról. A száradási idő akár két nap is lehet, így a váltás mindenképpen indokolt. A kellemes meleg, amit egy ilyen téli munkásnadrág nyújthat viszont kárpótól ezért a kis kellemetlenségért.

Kantáros nadrágok

A munkásnadrágok legelterjedtebb változata a kantáros nadrág, vagy más néven kertésznadrág. A kantáros nadrágok általában a szokásosnál keményebb anyagból készülek, ezáltal egy fokkal merevebbek lehetnek a derekas változatoknál. A kantár megakadályozza, hogy a nadrág lecsússzon, így nem szükséges övet viselnünk. A nagyobb felület emellett számos előnnyel bír, mivel a kantáros nadrágokon jóval több zseb található, amikben különféle kisebb munkaeszközöket is el lehet helyezni, amelyek gyakrolatilag mindig kéznél lehetnek. A legjobb megoldás, ha a kantáros nadrágon található zseb tépőzáras, vagy könnyen oldódó cipzáras változat, így gyorsan hozzá is férhetünk annak tartalmához. A kertésznadrág esetenként kapható téliesített változatban is, ahogy a Majsi Munkaruha webáruház termékei között is található saját gyártású téli kertésznadrág, amely vastagabb anyagból készül, mint a hagyományos társai, ezáltal melegen tartja viselőjét. Termékeink között megtalálható a kertésznadrág női és férfiakra szabott változata is, melyek nemcsak méretben, hanem szabásukban is eltérnek egymástól.

Szabványos téli munkásnadrág

A téli munkásnadrágok egyik nagy csoportja a szabványos téli munkásnadrág, amely általában kék színű. Található még fekete, térdvédős változata is, amelyet építkezéseken is remekül lehet használni. Ezeknek a nadrágoknak szintén az a célja, hogy megóvják a munkást, miközben kúszik, mászik és különféle munkafolyamatokat végez jellemzően hidegebb körülmények között. Egy bizonyos csoportjukat a normál nadrág fölött kell viselni, egy másik csoportjuk pedig teljes értékű nadrágként használható, ami alá nem kell felvenni normál nadrágot, bár extrém hidegben aláöltözetként melegen ajánlott a termál jégeralsó használata is.

 

Munkásnadrág téli munkavégzéshez

 

Az ideális munkásnadrág

A legjobb munkásnadrág vastag, sűrű szövésű, de jól szellőző anyagból készül. Előfordulhat, hogy hideg időben kell dolgozni, amikor a nadrágnak melegen kell tartani a viselőjét. Az is előfordulhat, hogy a munkakörülmények miatt a nadrágnak védeni kell a dolgozót. A téli munkásnadrágot nyugodtan fel lehet húzni más évszakokban is, amennyiben például egy burkolónak egész nap négykézláb kell kúsznia a járólap lerakása közben. A téli munkásnadrág tehát a munkásnadrág egy olyan változata, amelyet minden kétkezi embernek ajánlott otthon tartania, élettartama pedig vastagabb anyaga miatt még akár hosszabb is lehet, mint a vékonyabb munkásnadrágoké.

Munkás rövidnadrág

Amennyiben nyáron már túl meleg van, a munkás rövidnadrág jelenthet megoldást. A munkás rövidnadrág külsejében megszólalásig hasonlít a teljes hosszúságú munkásnadrágokra. Az egyetlen eltérés a lábának a hossza. A munkás rövidnadrág is tartalmaz zsebeket, és általában egy rugalmas övet. A munkás rövidnadrág általában térdig ér, és egyes modelleken a térd része tartalmaz egy védőfelületet is, amely egy vékony, párnázott felületet nyújt a térd számára. A lábszár viszont már megfelelően tud szellőzni, illetve a combnak is jut levegő ahhoz, hogy megfelelően szellőzzön. Nagy előnye, hogy oldalán szintén számos zseb található a szerszámaink és személyes tárgyaink tárolására, viszont az utcai daraboktól eltérően ezek a zsebek erősebbek és sokkal kisebb eséllyel fognak kiszakadni, mégha nagyobb súlyú és élesebb szerszám is kerülne beléjük.

A munkásnadrág választás esetében tehát a legfontosabb szempontok, hogy strapabíró, a munkakörülményekhez és időjárási viszonyokhoz jól idomuló, mozgásunkban nem akadályozó, tökéletesen passzoló méretű, kényelmes viseletet biztosító darabokat válasszunk magunknak. A Majsi Munkaruha Webáruház ebben nyújt segítéget vásárlóinak.