Munkaruha ismertetők

Fehér ruhák gasztronómiai használatban

2020.09.23 09:00
Fehér ruhák gasztronómiai használatban

A fehér ruhák összefoglaló néven általában az egészségügyi és gasztronómiai munkaruházat, illetve a konyhai ruházat ruhadarabjait értjük. Az ezeken a munkaterületeken végzett munka ugyanis sokféle anyag felhasználását is szükségessé teszi, mindezt ráadásul a tevékenységek viszonylagos gyors elvégzése közben. Gondoljunk a vendéglátásban a vendégek lehető leggyorsabban történő kiszolgálása érdekében végzett folyamatos, gyors munkavégzésre. Ilyenkor is fontos alapruházatunk védelme, vagy a megfelelő munkaruházati darab viselete. Fontos tudni, hogy ezek a munkaruhák is a törvényi előírásoknak megfelelő védőruhák részét képezik.

fehér ruhák gasztronómiai használatban terjedtek el elsősorban, mivel a fehér anyagon a szennyeződések jobban láthatóak, így hamarabb észlelhető, ha cserélni kellene a szennyezett ruhadarabot. Az egyes munkaruházatra vonatkozó elvárások sokfélék lehetnek. Az élelmiszeriparban - más iparágakkal ellentétben – a készülő termék védelme különösen fontos, hiszen már a legapróbb szennyeződés is okozhat károkat. A higiéniai és egyéb előírásokra speciálisan kifejlesztett HACCP szabvány (Hazard Analysis and Critical Control Points) a védőruházat szabásával és alapanyagával szemben is támaszt elvárásokat. A teljesség igénye nélkül ilyenek például a ruházat világos színe, a gomb és külső zsebek nélküli kialakítása, a nagyüzemi tisztításra való alkalmassága. Az előírások betartása mellett természetesen van szabadsága a munkavállalónak munkaruhája megválasztása során.

Élelmiszeripari dolgozók, elsősorban pékek számára a rövid ujjú péking a megfelelő választás lehet, kínálatunkban a legpraktikusabb fehér színben. Klasszikus szabású, belső mellzsebbel ellátott termék, mely rendkívül komfortos viseletet biztosít az egész napos munkavégzés alatt. Alapanyagát tekintve 35% pamutból és 65% poliészterből készül, így a csak pamutból álló termékekkel szemben rendkívüli mérettartás jellemzi. 500 g/m2 súlyú, hagyományos fehér színű, melyre nyomtatni és hímezni is egyaránt lehet. A pékingből könnyen kitisztíthatóak a munkavégzés közben keletkezett esetleges foltok: 60°C-on nyugodtan kimosható.

 

Fehér női szakácsruha

 

Hasonló jellemzőkkel bír a tartósságát és funkcionalitását tekintve is a sütő- és élelmiszeriparban dolgozók részére készült a hosszú ujjú péking. Ez a termék is a klasszikus szabásvonalat és színt képviseli. Hosszú ujjas kialakítású, belső mellzsebbel ellátott modell. Alapanyagát tekintve szintén kevertszálas, így ezt a terméket is a mérettartás jellemzi. Egyedi hátsó kialakításának és bő fazonjának köszönhetően biztosítja tulajdonosa számára az egész napos szellőzést és a kényelmes viselhetőséget.

Népszerű termékünk a tartós szövetből készült péknadrág, mely XS-es mérettől, akár 3XL-es méretig elérhető. A nadrág hossza a testmagasságunkhoz igazítható, teljesen gumírozott dereka pedig derékbőségünkre illeszthető. Így bármilyen testalkatú munkavállaló könnyen megtalálhatja a számára megfelelő darabot. Fehér színben elérhető, hagyományos kivitelezés. A még nagyobb praktikusság érdekében oldalzsebekkel is ellátott modell.

A fehér ruhák anyagválasztásánál kiemelt fontosságú a tisztíthatóság, hogy a higiéniai követelményeknek teljes körűen megfeleljenek, a szennyeződések ne kerüljenek a környezetbe, vagy esetleg ne kezdjék ki a ruha anyagát. A fehér ruhák 60°C-on gond nélkül moshatók, egyes modellek pedig anyagösszetételükből adódóan a 90°C-os mosást is jól tűrik, akár hosszú távon is. Válasszunk a munkánkhoz és igényeinkhez teljes mértékben megfelelő fehér ruhát, így a gasztronómiai területen történő munkavégzés sokkal hatékonyabb lehet, hiszen egy jól megválasztott munkaruha mindig megkönnyíti a munkánkat.