Munkaruha ismertetők

Téli munkáskabát vásárlás

2020.11.16 11:00
Téli munkáskabát vásárlás

Téli munkáskabát használatával a kinti munkavégzés fagypont alatt, vagy annak közelében is lehetséges. A jó téli bélelt munkáskabát nem csökkenti a dolgozó mozgékonyságát, viszont melegen tartja. Bizonyos téli munkaruhák fényvisszaverő résszel is fel vannak szerelve. A munkáskabát kiválasztása mindig a vevő igényeinek megfelelően történjen. Az alábbi cikkben egy gyors áttekintést nyújtunk a téli munkáskabátok fejlődéséről.

Téli munkáskabát a középkorban

A puszta tanyavilágának jellegzetes népviselete a juhászok és pásztorok ruházata volt. Ezek a ruhák voltak a mai, modern munkáskabátok elődei. Az állatok prémjéből varrt vastag kabátot rendszeresen zsírozták, hogy vízhatlanná tegyék. A pásztorok, juhászok, kondások így télvíz idején is tudtak dolgozni, és a szabad ég alatt lenni az állataikkal. Ezek a ruhák szinte minden népnél megjelentek idővel.

Téli munkáskabát az újkorban

Az újkorban megkezdődött az átállás a modern ruhaipari módszerekre. A szövőgépek, és más modern ruhaipari eszközök megjelenése lehetővé tette a téli munkáskabátok kifejlesztését is. Ezeknek a minősége viszont nem volt tökéletes, a korai gyártógépek vékony, rossz minőségű ruhákat gyártottak, amelyekben az emberek fáztak. Ekkor terjedt el a réteges öltözködés koncepciója, amelyben a nagy, monolitikus ruházatokat réteges öltözködés váltotta fel.

Modern téli munkáskabát

A számos munkaruha érhető el, amelyeket téli használatra terveztek. Ezek a hagyományos dzsekik fölött viselhető szélfogó dzsekiktől kezdve a vastag mellényekig terjednek. Az ideális téli munkásruha az elvégzendő munkától függ. Ha valaki csak a munkába járáshoz keres dzsekit, az jobban teszi, ha az utcai divat szerinti holmikat választja ki. Aki dolgozni is szeretne a dzsekijében, annak pedig az elvégezni kívánt munka alapján kell kabátot választani. A legjobb, ha többféle munkáskabát is van az ember szekrényében.

 

 

Mellények

Ezek a vastag munkásmellények hasonlóak a hagyományos bélelt kabátokhoz, viszont nincs ujjuk. A testet, törzset melegen tartják, a kéz viszont szabadon mozoghat. Hozzásimulnak a testhez, és nem csúszkálnak. Ez egy ideális téli munkáskabát kerti munkákhoz, és más, szabadban végzett munkákhoz is. Horgászok is gyakran viselik ezeket. A legkedveltebbek közé azok a modellek tartoznak, amelyek több zsebbel is rendelkeznek, így a különféle eszközöket könnyen zsebre lehet rakni.

Vastag munkáskabát

A hagyományos munkáskabát nem akadályozza a mozgást, nem csúszik fel, és professzionális hatást kölcsönöz a viselőjének. A zsebek száma itt is fontos tényező, illetve az, hogy az adott munka során ne roncsolódjon a kabát. A munkáskabát anyaga a viselője munkájától függ. Sokan a vastag, bélelt bőrdzsekit szeretik, mások inkább a vastag farmerkabátokat, vagy bélelt kabátokat választják. Van, aki mindezeket használja, és a különféle feladatokra a különféle kabátokat választja ki a szekrényből.