Munkaruha ismertetők

Elsősegély doboz vásárlás

2020.05.11 12:00
Elsősegély doboz vásárlás

Az elsősegély doboz minden autó kötelező kelléke, amelynek hiánya esetén a rendőr megbüntethet. A elsősegély doboz és a mentőláda a munkahelyeken, otthonokban is hasznos lehet. Az elsősegély doboz tartalmazza azokat a felszereléseket, amelyekre egy baleset esetén szükség lehet. Ez lehet közlekedési baleset, vagy egy munkahelyi baleset. De akár az is előfordulhat, hogy valaki elvágja az ujját. Ilyen esetben hasznos lehet egy mentőláda, mely tartalmaz szinte minden alapvető eszközt a egy kisebb sérülés ellátásához. Az elsősegély doboz vásárlás minden felelősségteljes állampolgár feladata.

Munkahelyi elsősegély dobozok

A munkahelyi mentőláda vásárlás négy különféle változatra terjedhet ki. Az első szintű mentőláda akkor használható, ha a vállalat létszáma nem haladja meg a 30 főt. Efölött kettes szintű szükséges, egészen 50 főig. Efölött hármas, száz dolgozó fölött pedig a négyes számú elsősegélydoboz szükséges. Ezeknek az ára néhány ezer forinttól a néhány tízezerig terjedhet.

A dobozok tartalma

Ezek a dobozok csak alapvető elsősegélynyújtó eszközöket tartalmaznak. Ilyenek a különféle kötözők, amelyekből tartalmaznak több méternyit. Ezen felül steril kéztörlőket, kendőket, kesztyűt, ragtapaszt is tartalmaznak. Az elsősegélydobozok tartalma a kategóriájuktól függ. Minél nagyobb kategóriájú a doboz, annál több eszköz található meg bennük. A hármas és négyes kategóriájú dobozokat óvodákban, iskolákban is használják.

 

Elsősegély doboz

A dobozok lejárati dátuma

Az elsősegély doboz és a mentőláda egy bizonyos idő után már nem használható fel. A dobozokon található egy lejárati dátum. A dátum lejárta után az eszközök elkezdenek elbomlani. A kötözők foszlásnak indulnak, a fertőtlenítők elvesztik a hatásukat. A kötszerek lejárati dátuma néha különbözik a fertőtlenítől lejárati dátumától. A kötözők, pólyák általában 5 évig, a fertőtlenítőeszközök maximum 3 évig használhatóak fel.

Elsősegély doboz autóhoz

Az elsősegély doboz személygépkocsiban kötelező tartozék. Sokan a felbontás után szembesülnek azzal, hogy az autóban lévő elsősegély doboz tartalma igencsak kevés lenne egy komolyabb baleset esetén. Fontos lehet ezért akár több dobozt is vásárolni, vagy esetleg pluszban további kiegészítő elsősegély eszközöket megvenni. Az autóban tárolt elsősegély dobozt a lejárati dátumot követően újra kell cserélni. Előfordulhat, hogy a tartalma között van olyan, amit félre lehet tenni, például az ollót.

Saját elsősegély doboz előállítása

Amennyiben valaki a saját biztonsága érdekében egy saját elsősegély doboz létrehozása mellett dönt, úgy az általános kötszerek és fertőtlenítőszerek helyett inkább egyéni célokat kielégítő eszközöket javasolunk. Például az illető inkább a saját gyógyszereit, és a saját igényeinek megfelelő tisztálkodási szereket tegye be a dobozba. Az elsősegély doboz vásárlás után érdemes lehet létrehozni egy saját dobozt is, amely az egyéni szükségletek kielégítésére van optimizálva.