Szűrés
Méret
Ár
705 Ft - 17 015 Ft
Termék státusza
Termékajánló
Mérettáblázatok

Munkaruha méretek

Tanúsítvány
SSL Certificate

Munkavédelem

Nézet:
Sorrend:

 

Munkavédelem, munkavédelmi termékek

A munkavédelem egy komplex fogalom, mely a szervezett kereteken belüli munkavégzésre vonatkozó egyészségügyi és biztonsági követelmények összességét jelenti. A munkavédelem elsődleges célja, hogy megóvja a munkát végző emberek egészségét és munkavégző képességét. Bár a munkavédelem törvények, rendeletek, intézményi előírások sokaságát foglalja magába, nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy a munkavédelem nem választás kérdése! Jusson eszünkbe az is, hogy a munkavédelmi eszközök folyamatos használata biztonságot és megnyugvást is jelenthet munkáltatóknak és munkavállalóknak egyaránt.

A munkavédelem eszközrendszere három kategóriából épül fel. Egyik csoportjába a műszaki és higiénés eszközök sorolhatóak, vagyis az alapvető munkavédelmi eszközök és kiegészítők. Ezek a technikai és foglalkozás- egészségügyi eszközök közvetlenül vagy közvetve a munkabalesetek, illetve megbetegedések megelőzését szolgálják. Természetesen ne feledkezzünk el arról, hogy mindemellett a munka elvégzésének megkönnyítéséhez is nagyban hozzájárulnak. Mint már említettük a védőeszközökről- és felszerelésekről a munkaadónak kell gondoskodnia, éppúgy mint a meghibásodott eszközök javításáról, netán esetleges cseréjéről. Ugyanakkor a munkavállalónak kötelessége a számára biztosított eszközök szakszerű használata, karbantartása és megfelelő állapotának megtartása.

Cégének, szervezetének tevékenységeihez szükséges a biztonságos munkavégzés feltételeinek megteremtése. Ebben szeretnénk Önöknek segítséget nyújtani, különböző munkavédelmi eszközök biztosításával.
Ajánlataink közt szerepel a munkahelyi mentőláda, mely a munkahelyi komplett elsősegélynyújtó felszerelést tartalmazza. A falra szerelhető, kék színű egészségügyi doboz a jogszabályban előírt tartalommal rendelkezik. I. típusú, tehát a benne található egészségügyi felszerelés megfelel olyan cégek, vállalkozások és üzemek számára, ahol maximum 30 dolgozót foglalkoztatnak. A dobozt könnyen elérhető, jól látható helyen kell tartani, hogy egy esetleges baleset esetén minél hamarabb elérhető legyen.

Amennyiben személyek szállítása is tevékenységei közt szerepel, az elsősegély doboz személygépkocsiba kitűnő választás lehet az Önök számára. A jogszabályban előírt tartalommal rendelkező elsősegélynyújtó dobozt B típusú személygépkocsikba ajánljuk.

Az általunk forgalmazott hallásvédő fültok egy olyan könnyű és rugalmas kialakítású munkavédelmi eszköz, mely akár az egész napos használatot is lehetővé teszi. A fültok elektromosan is szigetel, párnázott belsejének köszönhetően pedig kényelmes viseletet biztosít viselője számára.

A széles hőmérsékleti tartományban használható védősisak narancs színben kapható nálunk. Az EN 397 szabványnak megfelelő ipari védősisak viselője számára védelmet nyújt a leeső tárgyakkal, illetve a sisak oldalirányú deformációjával szemben is, így megfelelő használattal munkatársait a különböző fejre gyakorolt mechanikai hatások ellen (pl. agysérülések, koponyatörések) védheti meg. Mindemellett a könnyű polietilén sisak kettős szellőzővel és 6 pontos fejkerettel is rendelkezik, az egész napos viselet megkönnyítése, komfortossá tétele érdekében.

Egyes munkáknál a szemünk védelmére hasznos eszköz a védőszemüveg, amely a nagyobb szilánkoktól, forgácsolás, fúrás közben lepattanó daraboktól védi szemünket munka közben. A házkörüli, vagy kerti munkáknál is fontos lenne viselni, hiszen a fűnyíró, de főleg a szegélyvágó használata közben megakadályozza, hogy a felpattanó kövek, vagy szilánkok kárt tegyenek szemünk épségében. Nem gondolunk rá, de ilyenkor nagyon könnyen érhet minket baj, amit a védőszemüveg használatával könnyen megelőzhetünk.

Három féle színben is elérhető a TOP polikarbonát védőszemüveg. Az extra könnyű szemüvegek mindegyike szinté észrevétlen védelmet nyújt viselőjének. Választhatunk sötétített, víztiszta, vagy akár sárga kivitelezésűt is. A szemüveg lencséi karcmentesítettek, illetve bepárásodás elleni védelemmel is ellátottak. Az igen káros ultraviola sugárzás ellen 380 (víztiszta lencse), illetve 400 (sötétített, sárga lencse) mértékben védenek.

A Portwest PE eldobható cipővédő rendszeres használata fontos szerepet kaphat egészségügyi intézményekben, élelmiszeripari vagy mezőgazdasági tevékenységek gyári körülményei között, illetve olyan helyeken, ahol kiemelt fontosságú a tisztaság megtartása, a szennyeződések bekerülésének megakadályozása. Nagy kiszerelésben, kedvező ár-érték arányban kapható.