Munkaruha ismertetők

Hogyan válasszunk munkásnadrágot?

2020.12.20 09:00
Hogyan válasszunk munkásnadrágot?

Korábbi ismertetőnkben már részletesen bemutattuk a munkásnadrágok különböző típusait, a különböző modellek egyedi jellegzetességeit. A Majsi Munkaruha Webáruház meghatározó terméke a saját gyártású klasszikus munkanadrág, mely szinte minden típusú munkára megfelelő választás lehet, a kertésznadrág pedig újra népszerű termék lett a sokoldalú használhatósága miatt. Bár egy munkára befogott nadrágnál a praktikum és a kényelem az elsődleges szempont, mégis látható a trend és az időszakos változás az egyes típusok népszerűségében. De mi alapján döntsük el, hogy a derekas nadrág vagy kertésznadrág a legmegfelelőbb számunkra? A választás bár nem könnyű, de nem ördöngösség. Így ebben a cikkünkben a legalkalmasabb munkásnadrág kiválasztásában szeretnénk segíteni.

Miért szükséges?

Számos iparterületen a munkásnadrágok a munkavédelmi ruhák alapfelszerelését képezik. Biztonságot nyújtanak, ellenállnak a különböző szennyeződéseknek, de használatuk jelentősége bizonyítottan sokkal több ennél. Hiszen gyakran több mint nyolc órán át viselni kell őket, mindeközben a lehető legnagyobb komfortot kell biztosítaniuk viselőjük számára. Általában praktikus és megerősített zsebekkel is el vannak látva, anyagsűrűségük pedig magasabb az általános viseletre tervezett nadrágokénál.

Mi alapján válasszunk?

A tökéletes munkásnadrág kiválasztása során három szempontot érdemes figyelembe venni.

  • Mindenekelőtt feltétlen szükséges a munkavégzésre vonatkozó munkavédelmi előírások tanulmányozása. Ezektől – saját és a vállalat érdekében – nem térhetünk el.
  • Fontos, hogy azt is végig gondoljuk, milyen munkakörülmények között dolgozunk majd benne, milyen felhasználási körülmények között viseljük majd a ruhadarabot.
  • Természetesen ne feledkezzünk meg egyéni igényeinkről, személyes szokásainkról sem. Hiszen ezen tényezők a munkavégzésünk hatékonyságát jelentősen befolyásolhatják.

 

Munkásnadrág kerti munkákra

 

Tippek a választáshoz

Munkakörnyezetünk feltételeinek összegzése után célszerű végig gondolnunk, hogy pontosan milyen tevékenység során, milyen feladatokban használjuk majd a nadrágot. A megfelelő típus kiválasztásához az is fontos, hogy figyeljünk a hőmérsékleti körülményekre is: hiszen a hidegebb hónapokban, netán hidegebb körülmények közötti munkavégzéshez praktikus egy vastagabb anyagból készült, hőtartó férfi téli kertésznadrág, illetve a női téli kertésznadrág viselete. Ugyanakkor, ha munkánkat a legnagyobb nyári melegben, a szabadban végezzük, akkor egy szellős, rövidebb nadrágot válasszunk. A vékonyabb anyagú, rugalmas munkás rövidnadrág ideális viselet lehet számunkra, amennyiben ügyességet és mozgékonyságot igényel tevékenységünk.

Hidegebb időkben is használható változata a derekas nadrág, mely a nagyobb mozgásszabadság érdekében a has alatt vagy a has felett is hordható. Hűvösebb időben egy termál jégeralsó aláöltözetként sok szempontból előnyös lehet. Könnyebb, fizikai munkához a hölgyek kedvence a női kertésznadrág, míg az uraké a férfi kertésznadrág, melyek az egyéni igényeknek megfelelően még nagyobb kényelmet biztosítanak viselőjük számára azzal, hogy mozgás esetén nem csúszik el a derékról a ruhaanyag. Feltétlen figyeljünk a ruhadarabok anyagösszetételére is! A kevertszálas anyagok jellemzője a mérettartás, mely a pamuttal szemben előnyösebb tulajdonság. Ha speciális védelemre van szükségünk (pl. vízállóság, láthatóság), az ennek megfelelő modellt válasszuk. Végül, de nem utolsó sorban a munkásnadrág fazonja és színe alapján is választhatunk terméket. Ugyanakkor a nagyobb vállalkozásokra jellemző esztétikai egységesség végett, mely profizmust tükröz és bizalmat ébreszt, elképzelhető, hogy a hagyományos középkék színű ruhadarab lesz a legelterjedtebb viselet a munkavállalók között. A számunkra megfelelő méret kiválasztásában segítséget nyújtanak a Majsi Munkaruha Webáruház mérettáblázatai, melyek alapján ki tudjuk választani a számunkra legkényelmesebb darabot.