Szűrés
Méret
Ár
3 970 Ft - 18 175 Ft
Termék státusza
Termékajánló
Mérettáblázatok

Munkaruha méretek

Tanúsítvány
SSL Certificate

Cipők, bakancsok

Nézet:
Sorrend:

Munkavédelmi cipők és bakancsok

Mind a munkáltatók, mind a munkavégzők számára fontos a biztonságos és egészséges munkakörülmények biztosítása, vagyis a megfelelő munkavédelem. Legyen szó bármilyen szakipari tevékenységről – villanyszerelésről, építőipari, illetve vegyi laborban végzett munkáról, vagy akár mezőgazdasági tevékenységről – fontos, hogy megelőzzük a baleseteket és elébe menjünk az esetleges egészségkárosodásnak.

A munkavédelem és munkabiztonság egyik legfőbb biztosítéka a munkavédelmi ruházat, és azon belül is a megfelelő munkavédelmi cipő kiválasztása. Mielőtt azonban erre sort kerítenénk, gondoljuk végig, hogy milyen munkakörülményeknek kell megfelelniük az eszközeinknek. Ha olyan helyen dolgozunk, ahol víz, sár vagy egyéb folyadék érheti a lábunkat, akkor érdemes egy megfelelő, a lábunkat a térdig megvédő gumicsizmát beszereznünk. A jó gumicsizmák PVC-ből készülnek, ugyanakkor csúszásbiztos, hajlékony talppal rendelkeznek, és rendkívül hideg körülmények között is kényelmesen hordhatók.

Ha a munkakörülmények azonban nem igénylik a vizes környezettel szembeni védelmet, akkor célszerű, ha egy megfelelő, a nedvességnek ellenálló munkavédelmi bakancsot szerzünk be. De milyen egy jó munkavédelmi bakancs? A legfontosabb szempont, hogy a lábat alulról és felülről is megfelelően védje. Az ideális bakancs zárt kéregrésszel rendelkezik, anyaga antisztatikus, és jó esetben sarok energia felvevő képességgel is rendelkezik. Az acél orrmerevítő megelőzi a láb sérülését, és vannak olyan modellek is, amelyeknek talpába acél talplemezt építettek bele, hogy megvédje a viselőjét egy esetleges talpátszúrás ellen. Csúszós talajon végzett tevékenység során fontos lehet, hogy lábbelink olajálló, illetve csúszásgátló talprésszel rendelkezzen, így a viselése biztonságérzetet adjon. Ha különösen veszélyes munkát végzünk, mint amilyen a villanyszerelés, fontos, hogy olyan speciális bakancsot válasszunk, mely akár 1000V-os, villamos hálózaton vagy berendezéseken végzett munkánál is képes védelmet biztosítani áramütés ellen, de a talpátszúrás és elcsúszás veszélyével sem kell számolnunk.

A nyári meleg hónapokban pedig megfelelően szellőző, mégis biztonságot nyújtó bőr szandálok állnak rendelkezésünkre, melyeket többnyire fémmentes lábujjvédővel és átszúrás ellen védő köztalppal alakítanak ki. Szintén a munkavédelmi cipők közé tartoznak a beltéri viselésre szánt munkavédelmi klumpák, amelyek egyaránt alkalmasak konyhai, óvodai, illetve egészségügyi munkavégzésre.

A megfelelő munkavédelmi cipő kiválasztását tehát az határozza meg, hogy milyen tevékenységet végzünk. Mérjük fel, mennyire fontos, hogy lábbelink vízálló legyen, és milyen veszélyek léphetnek fel a munkavégzés során. Ha ezeket átgondoljuk, már nem lesz nehéz megtalálni a számunkra legideálisabb modellt.