Munkaruha ismertetők

Munkavédelmi kesztyű vásárlás

2020.06.15 10:00
Munkavédelmi kesztyű vásárlás

Munkavédelmi kesztyű vásárlása előtt érdemes utánanézni, hogy a kívánt kesztyű megfelel -e az igényeknek. A munkavédelmi kesztyű vásárlás során a kesztyű formája és anyaga mellett más tényezőkre is figyelni kell. A jó munkavédelmi kesztyű megvédi a jó munkáskezet, ugyanakkor nem nehezíti meg feleslegesen a munkát. A rossz munkáskesztyű ugyanakkor kizárólag a munka helyes elvégzésének terhétől védi meg a viselőjét.

Néha nem kell munkavédelmi kesztyű

Bizonyos munkák esetén teljesen felesleges a munkavédelmi kesztyű viselése, ám bizonyos személyek az egészségi állapotuk miatt kesztyűt igényelhetnek. Például sokan szenvednek allergiás betegségekben. Ha egy allergiás beteg kimegy a kertbe gyomlálni, számára már érdemes a munkavédelmi kesztyű beszerzése. A munkavédelmi kesztyű segítségével elkerülhető, hogy az allergiás beteg bőrére allergén anyagok jussanak, például amikor a parlagfüvet húzkodja ki a kertben.

Textilkesztyű és gumikesztyű

Sokan már a mosogatáshoz is gumikesztyűt húznak. Előfordulhat, hogy bizonyos alkatrészek szerelésével és javításával foglalkozó szakemberek textilkesztyű használatával igyekeznek megelőzni a felületek összepiszkítását. Például bizonyos mobiltelefonok értékesítésével, és laptopok telepítésével foglalkozó informatikai üzletek dolgozói is cérnakesztyű viselése mellett döntenek. Az autószerelők előszeretettel használják a PU tenyérmártott kesztyűt, amely a magas fogásbiztonság mellett, a kézfejen megfelelő szellőzést biztosít a tenyér bevonata ellenére. A munkavédelmi kesztyű viselése ilyen esetben mindig a munkakör által támasztott igényektől, és a munkát végző alkalmazott személyes belátásától függ.

Egy rossz példa

Kerti munkát végezni egy hétköznapi kesztyűben is lehet. Tény, hogy a célnak megfelel, viszont ha nem megfelelő munkavédelmi kesztyűt használunk, a kesztyű nagyon hamar tönkre fog menni. Néhány óra munka után a tenyér részén teljesen el fog szakadni, a gaz szétvágja a kesztyű felületét, és látszani fog alatta a fehér bélés. A megfelelő munkavédelmi bőrkesztyű használatával elkerülhetők ezek a problémák, és az ember nem pusztítja el feleslegesen sem a munkavédelmi kesztyűt, sem pedig a saját kezét. Minden munkakörhöz a megfelelő védelmi eszköz kiválasztása nem csak biztonsági okokból - bár ezek az elsődlegesek - hanem kényelmi és hatékonysági szempontok alapján is fontos.

A munkavédelmi kesztyű különösen fontos lehet

A munkavédelmi ruházat egyik legfontosabb eleme lehet a munkavédelmi kesztyű, amely közvetlenül érintkezik a munka során a termékekkel, és a komponensekkel. Ha veszélyes anyagokkal, éles dolgokkal dolgozik valaki, akkor a munkavédelmi kesztyű életet menthet, vagy megelőzhet egy súlyos sérülést. A munkavédelmi kesztyűket éppen ezért különféle kategóriákba sorolják. A jó minőségű munkavédelmi kesztyű ezekkel a jelölésekkel egyértelműen specifikálásra kerül. Persze bizonyos célokra elég lehet egy általános gumikesztyű is, viszont ha komoly balesetek megelőzés múlik rajta, akkor érdemes előre tájékozódni. A munkavédelmi kesztyű jelölések jelentése nem minden esetben egyértelmű, de a témáról bővebben olvashat az ismertetőink között.

 

Munkavédelmi kesztyű vásárlás

 

Munkavédelmi kesztyű webshop

A Majsi Munkaruha webshopon keresztül számos munkáskesztyű érhető el. A munkáskesztyű kínálat a gumikesztyűktől kezdve a cérnakesztyűkön át, a speciális tenyérmártott kesztyű vásárlásáig terjed. A webshopból vásárolt kesztyűk esetén mindig figyelni kell a méretre, hiszen a túlméretezett, vagy alulméretezett kesztyű balesetveszélyes. A feltüntetett termékekhez mindig tartozik egy rövid leírás, ami elmagyarázza, hogy a termék milyen anyagból készült. Ezen felül a termékekről a jelölések alapján is lehet tájékozódni, például, hogy a kéz mely területét milyen módon védi meg. Legyen szó otthoni felhasználásról, vagy speciális szakmunkáról, a védőkesztyű vásárlás kihagyhatatlan része a munkaruhatárunk összeállításának.