Szűrés
Méret
Termék státusza
Termékajánló
Mérettáblázatok

Munkaruha méretek

Tanúsítvány
SSL Certificate

Pólók

Nézet:
Sorrend:

 

Az emberiség egyik legkényelmesebb és legpraktikusabb ruhadarabja a póló. A világon alig van már olyan ember, aki ne rendelkezzen legalább egy-két kényelmes pólóval. De honnan is származik ez a ruhadarab, ami ennyire elterjedt a mai világban?

Bár a bronzkorban is léteztek már a pólóhoz hasonló ingszerű blúzok, amelyeket a nők előszeretettel hordtak, mégis úgy tartják, hogy a rómaiak körében hordott tunika volt a mai póló őse. Az évszázadok folyamán aztán ez az ingszerű viselet egész Európában elterjedt, míg végül az I. világháború alatt kezdte meg világsikert hozó pályafutását: a kontinensünkre érkező amerikai katonák az első pamut pólókat alsóingként hordták a meleg nyári időszakban, mely a szárazföldi csapatoknál és a tengerészetnél is elterjedt ruhadarab lett. Bár a pólókat eredetileg alsóingnek szánták, a katonák gyakran viselték azokat ing nélkül a szabadidejükben, vagy amikor nehéz munkát végeztek. A korabeli filmhíradókban gyakran lehetett őket így látni, ami hozzájárult ahhoz, hogy a civil társadalom is széles körben megismerje ezt a ruhadarabot.

Viseletét tekintve a póló annyira praktikus és könnyű, hogy a polgári életben is egyhamar meghonosodott. Eleinte egyszínű, kereknyakú ruhadarab volt, később azonban ezt is felkapta a divat. Mára már a környakú pólók mellett V-nyakú és galléros megoldások is léteznek, és a sima, egyszínű pólókkal párhuzamosan megjelentek a nyomott mintás, többszínű pólók is. Míg a férfiak az egyenes vonalú pólókat kedvelik, addig a hölgyek számára már léteznek karcsúsított modellek is. Anyagát tekintve a póló lehet 100% pamutból, de többnyire pamut és poliészter valamilyen arányú keveréke. A sportoláshoz használt úgynevezett technikai pólók anyaga viszont már teljesen szintetikus, aminek nedvességáteresztő képességét köszönheti. A póló egyben fontos munkaruházati kellék is, ami kantáros nadrággal vagy kertésznadrággal kiváló párosítást alkot.

Hordhatjuk tehát sportoláshoz vagy laza baráti összejövetelekre, lehet a munkaöltözék része, a póló most már mindörökre velünk marad, mint kényelmes és praktikus ruhadarab.