Szűrés
Méret
Ár
990 Ft - 5 450 Ft
Termék státusza
Termékajánló
Mérettáblázatok

Munkaruha méretek

Tanúsítvány
SSL Certificate

Köpenyek

Nézet:
Sorrend:

 

Akik még a rendszerváltás előtti években végezték az általános és középiskolát, bizonyára emlékeznek még a tanulóévek kötelező kellékére, az iskolai köpenyre. A kék színű, műszálas anyagból készült, térdig érő ruhadarabban minden diák egyformán nézett ki. Ha úgy vesszük, a köpeny akkor praktikus célokat szolgált: védte a ruhát a bepiszkolódástól, és szemérmesen eltakarta az esetleges társadalmi különbségeket. Mégis, mennyire örültünk, amikor a rendszerváltást követően eltörölték a kötelező köpenyviselést! Végre mindenki abban a ruhában pompázhatott, amelyben szeretett. A köpeny már csak az ipari tanulók műhely óráinak kötelező kelléke maradt. A színe maradt kék, de az anyag változott: a műszál helyett immár finom pamutból készült darabokat is lehetett kapni.

A köpeny azonban nemcsak az ipari tanulók kötelező ruhadarabja. Sok szakmában is követelmény a ruházatot védő köpeny viselése, hiszen munka közben érintkezhetünk olyan tárgyakkal, anyagokkal, amelyek bepiszkítják, vagy esetleg károsítják a ruházatunkat. De ne csak az ipari tevékenységekre gondoljunk. Ha raktárban, műhelyben dolgozunk, vagy esetleg laborban foglalkozunk veszélyes kémiai anyagokkal, jó, ha valami védi a ruhánkat. A kórházi dolgozók, ápolók és orvosok jellegzetes ruhadarabja a klumpa és a fehér köpeny. A védelem mellett a fehér szín a tisztaságot és ápoltságot is szimbolizálja. A fehér köpenynek ezért megvan a maga varázsa: bizalmat áraszt és tiszteletet ébreszt az emberekben. A köpenyek anyaga ma már lehet kevert szálas vagy tiszta pamut, sőt, készülhet vízlepergető anyagból is. Színe a kék valamilyen árnyalata, illetve a már említett fehér.

Ma már tehát nem kötelező köpenyt viselni az iskolákban, azonban ha olyan helyen dolgozunk, ahol piszkolódhat a ruhánk munka közben, akkor bizony hasznos munkaeszköznek bizonyul.

Fehér női köpeny

Dolgozzunk akár a szépségiparban vagy az egészségügyben, netán az oktatásban a hagyományos, fehér női köpeny a mi számunkra lett kitalálva. Ez a praktikusan használható és könnyen tisztítható munkaruha a mindennapjaink hasznos kelléke lehet. Nap mint nap munkahelyi tevékenységeink során számos olyan helyzettel szembesülhetünk, amikor érdemes saját ruházatunk védelmét egy munkahelyi felsőruházattal megerősíteni. A női köpeny óvónőknek, óvodai dajkáknak, tanítóknak, vagy akár természettudományos tárgyakat oktató tanároknak is megfelel, ugyanakkor kozmetikusok, műkörmösök, de akár fodrászok is bátran használhatják. Az egészségügyi dolgozók kötelező viselete, nemcsak a nővérek és orvosok, de az asszisztensek részére is kiváló.

A köpeny a sokak számára kényelmes „A” szabásvonallal készült el, hogy bármely testalkattal rendelkező hölgy kényelmesen viselhesse. Többféle méretben választható, 34-től egészen 52-es méretig, szintén gondolva arra, hogy mivel nem mindenki egyforma, így szükség lehet akár kisebb vagy nagyobb méretekre is. Ez akár évszakfüggő is lehet, hiszen a hidegebb hónapokban előfordulhat, hogy jobban alá szeretnénk öltözni a köpeny alá, így lehetséges, hogy egy mérettel nagyobb női köpenyre lesz szükségünk. A köpeny praktikusságának számlájára írható, hogy 3 zsebbel is rendelkezik, melyben kényelmesen elhelyezhetjük a mindennapi tevékenységhez szükséges apróbb dolgokat, így akár mobiltelefonunk is kéznél lehet ily módon. A zsebek közül az egyik a bal oldal elején található (mellzseb), a másik kettő a női köpeny első részén, a kézfejünknél található, ezek az oldalzsebek. A köpeny záródása hagyományos, gombos megoldású, így nem kell az esetlegesen beakadt cipzárral szenvednünk. Anyaga 100%-ban pamut, a színe fehér, így ezzel a választással egy kényelmes és kellemes viselettel, egy könnyen tisztítható ruhadarabbal lesz gazdagabb ruhatárunk.