Munkaruha ismertetők

Női munkaruha választás

2020.09.14 10:00
Női munkaruha választás

A női munkaruha és a férfi munkaruha alapvetően nem sokban tér el egymástól. A női munkaruha leginkább a méretezésében különbözik, de a szabásban is lehetnek különbségek és éppen emiatt lesz a nők számára sokkal kényelmesebb viselet. A női munkaruha általában a normál munkaruha minimális módosításával jön létre. Manapság már kevésbé éles a határvonal a női vagy férfi szakmák között, éppen ezért a munkaruhák kicsit eltérő, nőiesebb szabására megnőttek az igények. Bizonyos esetekben a munkaruházati webshop női látogatói a hobbijaikhoz keresnek megfelelő női munkaruhát. Mivel a szakmák között a határvonal elmosódni látszik, és egyre magasabb számban megtalálhatóak a burkoló, villanyszerelő, raktári munkás munkakörök női képviselői is, ezért mindenképpen van létjogosultsága a férfi munkaruhák nőiesebb típusainak is. A női munkaruha választás mára szerencsére nem feltétlenül jelent teljes mértékű kompromisszumot, és nem csak a férfiakra szabott munkaruházatból tud választani egy-egy férfi szakmának tartott munkakör női képviselője.

Női kertésznadrág

A kertésznadrág női és férfi megfelelője első ránézésre gyakorlatilag ugyanolyannak tűnik. A modern kertésznadrág viszont mára már egy teljes testes ruhadarabbá nőtte ki magát. A női kertésznadrág szabása emiatt érdemben is eltér a férfi kertésznadrág szabásától. A női kertésznadrág elsősorban a nőies formákat, továbbá az eltérő csípőarányt is leköveti. A jó kertésznadrág anyaga erős, a kialakítása pedig testhez álló és nem zavar a munkában. Az általunk gyártott női és férfi kertésznadrág megjelenése lehetővé teszi azt, hogy valaki akár vevőkkel és ügyfelekkel is találkozzon, mivel szabása révén nem kölcsönöz kissé esetlen kinézetet viselőjének. A fizikai munkák mellett kert körüli munkákra is ideális, így a tavaszi szezonban népszerűsége megnő, de az őszi szezon kedvelt ruhadarabja is lehet, hiszen a kantáros része kis védelmet is nyújt a hűvösebb idővel szemben. Amikor már folyamatosan hűvösebbre fordul az idő, akkor megfelelő aláöltözettel, például termál jégeralsóval kiegészítve ajánlott hordani, a tél beálltakor és fagypont közelében pedig ajánlott a téli női kertésznadrág választása, amelynek vastagabb anyaga, vagy egyes modelleknél külön bélése segít a zord időjárás elviselésében a munka közben.

 

 

Női köpeny

Néhány évtizede a női köpeny még szinte minden nőnek kötelező volt a munkahelyén. Iskoláktól óvodákig, bolti eladóktól, varrónőkig bezárólag szinte minden tipikus női foglalkozás kötelező eleme volt a női köpeny. A rendszerváltás után nem sokkal azonban a társadalomban megjelent az igény arra, hogy az uniform megjelenést felválthassa az egyéniség szerinti öltözködés. Ez csökkentette a női és férfi köpenyek piacát. Köpenyeket ma már csak néhány szakmában hordanak, de mind a mai napig megvan a maga létjogosultsága és előnye, mely főleg a ruhánk védelmében nyilvánul meg. A női köpenyt ajánljuk többek között iskolai, óvodai dolgozók, laborosok és egészségügyi dolgozók számára egyaránt, illetve minden olyan munkakörbe, ahol fontos a ruháink alapszintű védelme.

A női köpeny felhasználása

Bizonyos szakmák esetén a női köpeny hordása továbbra is indokolt. Azok számára, akik betegekkel dolgoznak, ápolnak, vagy ahol ételek elkészítésével foglalkoznak, a női köpeny különösen fontos. Ezeken a területeken elősegíti a higiéniát, óvja a viselő tisztaságát, és ezzel védelmet nyújt a viselőjének és az ügyfeleknek egyaránt. A női köpenyek között nincs nagy eltérés, általában hasonló szabást követ mindegyik modell, de újabban több szín is megjelent a klasszikus kék és fehér női köpeny mellett, így a lila és rózsaszín változatok sem feltétlenül ritkák egy munkaruházati webshop kínálatában.

Női köpenyek a munkaruházati webshopok kínálatában

A Majsi Munkaruházati Webshop a klasszikus fehér és világoskék színű női köpenyt gyártja és tartja készleten, ahogy a férfi köpeny változatból is a klasszikus kék színű található meg kínálatunkban. Más munkaruházati webshop kínálatában is a legtöbb esetben fehér, vagy kék színű női és férfi köpenyeket talál, de mint említettük, a köpenyek már a klasszikustól eltérő színekben is elérhetőek, és emellett már sokkal szélesebb méretpalettából választhatja ki a magának megfelelőt. A webshopokban feltüntetett képek viszont megtévesztőek lehetnek. Még véletlenül se válasszunk a női köpeny helyett férfiaknak gyártott változatot, ha kinézetre hasonlónak is tűnnek! Ha nem tudunk egyértelműen meggyőződni arról, hogy az adott oldalon melyik változat rendelhető, keressünk inkább más oldalt a vásárlásra. A férfi és a női köpeny közti különbség elsősorban a köpenyek alján látható. A férfi köpeny kialakítása hosszúkás, egyenes szabású. A női köpeny szélesebb, az alja pedig bővebb, szoknya-szerű részben végződik. A férfi köpenyeken általában található több zseb a szokványos oldalsó zsebek mellett, a női köpenyeken a zsebek száma általában kevesebb, de nőies formája miatt sokkal kényelmesebb viseletet biztosít.

Hosszú esőkabát

A különféle rövid, vagy hosszú esőkabát és vízlepergető kötény nem csak munka céljából hordható. A divatnak megfelelő rövid és hosszú esőkabát sokak számára a napi viselet részét képezi, főleg az őszi esős időszakban. Ezeknek a célja, hogy a viselőjét megvédjék az esőtől, folyadékoktól, olajoktól. Tisztításuk egyszerű, bár ez az anyaguktól is függ. A leggyakoribbak a műanyagból készült modellek, de előfordulnak textilből készült, vízlepergető anyaggal átitatott termékek is. A különséget a női és férfi változatok között itt is az esőkabát formája adja, illetve a választható színpaletta általában más színekből tevődik össze a női változatok esetén.