Munkaruha ismertetők

Női munkaruha választás

2020.09.14 10:00
Női munkaruha választás

A női munkaruha és a férfi munkaruha alapvetően nem tér el egymástól. A női munkaruha leginkább a méretezésében különbözik, de a szabásban is lehetnek különbségek. A női munkaruha általában a normál munkaruha minimális módosításával jön létre. Manapság már kevésbé éles a határvonal a női vagy férfi szakmák között, éppen ezért a munkaruhák kicsit eltérő, nőiesebb szabására megnőttek az igények. Bizonyos esetekben a munkaruházati webshop női látogatói a hobbijaikhoz keresnek megfelelő női munkaruhát.

Női kertésznadrág

A kertésznadrág női és férfi megfelelője gyakorlatilag ugyanaz. A modern kertésznadrág viszont mára már egy teljes testes ruhadarabbá nőtte ki magát. A női kertésznadrág emiatt érdemben eltér a férfi kertésznadrág szabásától. A női kertésznadrág elsősorban a nőies formákat, továbbá az eltérő csípőarányt is leköveti. A jó kertésznadrág anyaga erős, a kialakítása pedig testhez álló. A kertésznadrág nem zavar a munkában. A női és férfi kertésznadrág megjelenése és tartóssága lehetővé teszi azt, hogy valaki akár vevőkkel és ügyfelekkel is találkozzon, vagy épp a munka közben elugorjon benne a boltba.

 

Női köpeny

Néhány évtizede a női köpeny még szinte minden nőnek kötelező volt a munkahelyén. Iskoláktól óvodákig, bolti eladóktól, varrónőkig bezárólag szinte minden tipikus női foglalkozás kötelező eleme volt a női köpeny. A rendszerváltás után nem sokkal azonban a társadalomban megjelent az igény arra, hogy az uniform megjelenést felválthassa az egyéniség szerinti öltözködés. Ez csökkentette a női és férfi köpenyek piacát. Köpenyeket ma már csak néhány szakmában hordanak.

A női köpeny felhasználása

Bizonyos szakmák esetén a női köpeny hordása továbbra is indokolt. Azok számára, akik betegekkel dolgoznak, ápolnak, vagy ahol ételek elkészítésével foglalkoznak, a női köpeny különösen fontos. Ezeken a területeken elősegíti a higiéniát, óvja a viselő tisztaságát, és ezzel védelmet nyújt a viselőjének, és az ügyfeleknek egyaránt. A női köpenyek között nincs sok különbség, általában hasonló szabást követ mindegyik modell.

Női köpenyek a munkaruházati webshopokban

A munkaruházati webshopokban legtöbb esetben fehér, vagy kék színű női és férfi köpenyeket talál. Ezek a munkaruhák többféle méretben is elérhetőek. A férfi és a női köpeny elsősorban az alján tér el. A férfi köpeny kialakítása hosszúkás és vékony. A női köpeny széles, az alja egy bő, szoknya-szerű részben végződik. A köpenyeken általában található zseb is.

Hosszú esőkabát

A különféle rövid, vagy hosszú esőkabát és vízlepergető kötény nem csak munka céljából hordható. A divatnak megfelelő rövid és hosszú esőkabát sokak számára a napi viselet részét képezi. Ezeknek a célja, hogy a viselőjét megvédjék az esőtől, folyadékoktól, olajoktól. Tisztításuk egyszerű, bár ez az anyaguktól is függ. Előfordulhatnak műanyagból készült modellek, de textilből készült, vízlepergető anyaggal átitatott termékek is.