Szűrés
Ár
890 Ft - 3 075 Ft
Termék státusza
Termékajánló
Mérettáblázatok

Munkaruha méretek

Tanúsítvány
SSL Certificate

Öko termékek

Nézet:
Sorrend:

Az egyszer használatos nejlon zacskó helyett akár vásárláshoz és tároláshoz is használható a webshopunkban kapható lenvászon kenyérzsák, illetve a hálós ökozsák.
Az ökozsákok tökéletes alternatívái a nejlon zacskóknak, de további előnyökkel is rendelkeznek. Amellett, hogy folyamatos használatuk kevesebb műanyag felhasználásával jár, biztosítják a tárolt termékek megfelelő szellőzését, így segítségükkel azok idő előtti romlását, penészedését is megelőzhetjük. Ha a zöldségeshez, vagy a piacra megyünk, érdemes magunknál tartani néhányat.
A kenyérzsákban tárolhatunk egész, vagy akár szeletelt kenyeret, kiflit, zsemlét, kalácsot, kuglófot, bagettet, brióst, pogácsát, vagy bármilyen száraz pékárut, amit a boltban kiválasztunk saját magunk és szeretteink részére.
A különböző pékáruk, zsömlék, kiflik, kenyerek lenvászonban való tárolása régi hagyományokra vezethető vissza. Nagyszüleink és dédszüleink – az akkor még nem létező nejlon zacskó helyett - különböző anyagokból készült zsákokban, például lenvászon anyagú zsákokban tartották frissen az otthon sütött kenyerüket. A későbbiekben az otthoni sütést felváltották a pékségek, kisboltok, nagyáruházak egyre változatosabb kínálatai. A kenyeres zsákokat pedig felváltotta a papír, illetve a később megjelenő különböző műanyagok. Mindez kényelmesebb, gyorsabb természetesen, ugyanakkor használatukkal jelentős mennyiségű hulladék keletkezik, mivel egy alkalomnál többször jellemzően nem használjuk őket. Szerencsére manapság egyre többen gondolkodnak el azon, hogy környezetünk, földünk védelme érdekében miként tudnák csökkenteni saját ökológiai lábnyomukat.
Ennek egyik hatásos módja, ha vásárlási döntéseinket tudatosan hozzuk meg, környezetbarát megoldásokat választunk. A nálunk rendelhető lenvászon kenyérzsák ezt a célt szolgálja, használatával hathatósan csökkenteni tudjuk a vásárlásunkkor keletkezett hulladék mennyiségét.
További előnye, hogy a kenyér napokig friss marad benne, mivel az egyszerű nejlonban tárolt kenyér már egy nap után elkezd megkeményedni, míg a vászonzsákban tárolt zsákban akár 5 napig is kibírhatja. Természetesen ehhez a kenyér minőségének és szavatossági idejének is megfelelőnek kell lennie.
Használjon lenvászon kenyérzsákot, hogy minél tovább élvezhesse a friss, ropogós kenyeret!