Szűrés
Ár
890 Ft - 3 590 Ft
Termék státusza
Termékajánló
Mérettáblázatok

Munkaruha méretek

Tanúsítvány
SSL Certificate

Öko környezetbarát termékek

Nézet:
Sorrend:

Az egyszer használatos nejlon zacskó helyett akár vásárláshoz és tároláshoz is használható a webshopunkban kapható lenvászon kenyérzsák, illetve a hálós ökozsák.
Az ökozsákok tökéletes alternatívái a nejlon zacskóknak, de további előnyökkel is rendelkeznek. Amellett, hogy folyamatos használatuk kevesebb műanyag felhasználásával jár, biztosítják a tárolt termékek megfelelő szellőzését, így segítségükkel azok idő előtti romlását, penészedését is megelőzhetjük. Ha a zöldségeshez, vagy a piacra megyünk, érdemes magunknál tartani néhányat.
A kenyérzsákban tárolhatunk egész, vagy akár szeletelt kenyeret, kiflit, zsemlét, kalácsot, kuglófot, bagettet, brióst, pogácsát, vagy bármilyen száraz pékárut, amit a boltban kiválasztunk saját magunk és szeretteink részére.
A különböző pékáruk, zsömlék, kiflik, kenyerek lenvászonban való tárolása régi hagyományokra vezethető vissza. Nagyszüleink és dédszüleink – az akkor még nem létező nejlon zacskó helyett - különböző anyagokból készült zsákokban, például lenvászon anyagú zsákokban tartották frissen az otthon sütött kenyerüket. A későbbiekben az otthoni sütést felváltották a pékségek, kisboltok, nagyáruházak egyre változatosabb kínálatai. A kenyeres zsákokat pedig felváltotta a papír, illetve a később megjelenő különböző műanyagok. Mindez kényelmesebb, gyorsabb természetesen, ugyanakkor használatukkal jelentős mennyiségű hulladék keletkezik, mivel egy alkalomnál többször jellemzően nem használjuk őket. Szerencsére manapság egyre többen gondolkodnak el azon, hogy környezetünk, földünk védelme érdekében miként tudnák csökkenteni saját ökológiai lábnyomukat.

De vajon mit is jelent a környezetudatos vásárlás? Fontos leszögezni, hogy a folyamat mindig egyfajta mérlegelés kérdése, hiszen egy termék előállítása mindig környezetterheléssel jár. Nem mindegy viszont, hogy mekkora ennek mértéke, így tudatos vásárláskor mindig kompromisszumot kötünk. A tényleges szükségleteinkre figyelve, érdemes figyelembe venni a megvásárolni kívánt termékek teljes életciklusát is: a gyártástól egészen a hulladékká válásig. A többször és huzamosabb ideig használható termékeket érdemes választani és amennyiben az áru javítható, élettartamát akár saját magunk is a többszörösére növelhetjük. Az öko termékek pontosan ezen célokat szolgálják.

Ennek egyik hatásos módja, ha vásárlási döntéseinket tudatosan hozzuk meg, környezetbarát megoldásokat választunk. A nálunk rendelhető lenvászon kenyérzsák ezt a célt szolgálja, használatával hathatósan csökkenteni tudjuk a vásárlásunkkor keletkezett hulladék mennyiségét.
További előnye, hogy a kenyér napokig friss marad benne, mivel az egyszerű nejlonban tárolt kenyér már egy nap után elkezd megkeményedni, míg a vászonzsákban tárolt zsákban akár 5 napig is kibírhatja. Természetesen ehhez a kenyér minőségének és szavatossági idejének is megfelelőnek kell lennie.
Használjon lenvászon kenyérzsákot, hogy minél tovább élvezhesse a friss, ropogós kenyeret!
Ha még tovább szeretné élvezni a pékárú frissességét, figyelmébe ajánljuk az Öko-pul anyagú frissentartó kenyérzsák  használatát. Ez kenyeres zsák abban különbözik a hagyományos lenvászon kenyérzsáktól, hogy öko-pul anyagból készítettük, melynek tulajdonsága, hogy a nedvességet felszívja és elpárologtatja, így a benne tartott élelmiszer nem penészedik be.
Hasonló anyagból készül a szintén környezetbarát újraszalvéta is, mely több mintával rendelhető. Könnyen tisztítható, a csomagolt uzsonnát, vagy tízórait frissen tartja és akár mini abroszként is használható a benne tárolt élélmiszer fogyasztásakor.

A pamut tornazsák több színben rendelhető webshopunkban. A tanév megkezdésével minden gyermeknek (legyen akár óvodás, vagy kisiskolás) szüksége van a megfelelő mozgásra. Ezt általában biztosítják az intézmények is, de sokan – nagyon körültekintően – már egész kicsi kortól járatják valamilyen sportra gyermeküket. Azt tudnunk kell, hogy az intenzív mozgás fokozott izzadással jár és a hidegebb időben egy átnedvesedett pólóban borítékolható a megfázás. Nem beszélve arról, hogy a tornatermekbe nem ajánlott az utcai cipő viselése – érthető okokból. Így a testmozgáshoz mindenképp szükség van valamilyen tároló, szállító eszközre, melyben a foglalkozásokhoz szükséges ruházatot, vagy egyéb kisebb kellékeket vihetik magukkal a lurkók.

Az óvodákban, iskolákban gyakran ülnek régi, kényelmetlen széken csemetéink. A foglalkozások vagy az órák alatt azonban nem lehet izegni- mozogni! Így a komfortérzetük növelésére megoldást jelenthet egy székpárna, mellyel a felfázás veszélyét is csökkenthetjük.